KIRIKKALE
25°
00:29

Öğleye kalan Süre

Meme kanseriyle mücadeleye dikkat çekildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünce meme kanserine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.


ERKEN TEŞHİS BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR 
Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları, piknik alanındaki kadınlara meme kanseri ve erken tanının önemi anlattı. Ardından mobil araçta kadınlara kanser taraması yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, gazetecilere, meme kanserinde erken tanı ve teşhisin büyük önem taşıdığını söyledi.


MUAYENE YAPTIRMALARI GEREKİYOR 
Meme kanserine yönelik aile sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri ve mobil araçlarla vatandaşlara ücretsiz hizmet verildiğini aktaran Ağırtaş, şöyle konuştu: "Kanser tarama aracımızla köylerimize ve ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz. Taramalarda aldığımız sonuçların ardından şüphelendiğimiz kişileri hastanelerimize yönlendirerek tedavi görmelerini sağlıyoruz. 20 yaş üstü kadınların her ay düzenli olarak meme muayenelerini yapmaları gerekiyor.” 


BİLGİLENDİRİCİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR 
“Bu konuda bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Onun haricinde 40-69 yaş arası kadınlara da yine 2 yılda bir mamografi çektirmelerini öneriyoruz. Bu tarz taramalar için tüm vatandaşlarımızı sağlıklı hayat merkezlerimize davet ediyoruz." Ağırtaş, Millet Bahçesi'nde de vatandaşlarla birlikte olduklarını belirterek, ekim ayı içerisinde meme kanserine yönelik tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyet yürüttüklerini kaydetti.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

Adliye personeline anne sütü semineri 

İlginizi Çekebilir

Kadın kursiyerlere sağlık eğitimi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de UMKE personellerine eğitim 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90317

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171